Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Heb je betonwapening nodig?

Heb je betonwapening nodig?

Het is niet altijd nodig om te kiezen voor betonwapening, als je met beton werkt. In de meeste gevallen is het echter wel aan te raden, want dit is veiliger. Wanneer heb je nu wel of niet betonwapening – Betonstaal.nl nodig? Wij leggen het uit in dit artikel.

Scheuren in betonnen constructies

Bij betonconstructies die bestaan uit korte kolommen of betonblokken heb je geen betonwapening nodig. In alle andere gevallen is dit echter wel noodzakelijk. Beton kan namelijk snel scheuren en het niet toepassen van betonwapening bij langere betonconstructies kan daarom gevaarlijk zijn. Als het dan wordt aangetast, gaat het namelijk ook steeds sneller scheuren en stort het uiteindelijk in.

Dit probleem voorkom je door wel betonwapening toe te passen. Hierdoor wordt de druk verdeeld over de gehele wapening. Ook in betonnen constructies met wapening kunnen scheuren ontstaan, maar de constructies worden hierdoor niet in zijn geheel aangepast.

Hoe kom je aan betonwapening?

Je kunt betonwapening gewoon in de bouwmarkt kopen. Vaak gaat het om stukken betongaas die je in de constructie kunt verwerken. Netten die fijner zijn kunnen voor kleinere constructies worden gebruikt en grovere netten worden vaak gebruikte voor grotere constructies.

Het is echter ook mogelijk om je eigen betonwapening te maken. Hiervoor gebruik je staven betonijzer. Je last deze staven aan elkaar. Waarom zou je nu eigenlijk je eigen betonwapening maken? Dit kun je doen als je constructie niet recht en vlak is en je hiervoor geen geschikte kant-en-klare betonwapening voor kunt vinden.

Redactie

Reacties zijn gesloten.