Welkom bij het Chilly-thema

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Verblijfplaatsen van beschermde diersoorten

Verblijfplaatsen van beschermde diersoorten

BTL Advies wordt regelmatig ingeschakeld voor onderzoek naar verblijfplaatsen van beschermde diersoorten. Dat kan gaan om vogels, knaagdieren, insecten en andere dieren. Het onderzoek naar verblijfplaatsen van beschermde diersoorten is noodzakelijk bij grote renovatieprojecten. In de jaren voorafgaand aan zo’n renovatie wordt het vastgoed of het gebied gemonitord op de aanwezigheid van beschermde diersoorten. Als die aanwezig blijken te zijn schrijft de wet voor dat er maatregelen moeten worden genomen, zodat de soort daar ook na de renovatie kan blijven voortbestaan. Welke oplossing gekozen wordt is uiteraard aan de opdrachtgever, maar de onderzoekers van BTL zullen enkele suggesties aandragen.

Vleermuizen

In opdracht van een woningcorporatie werd bij het onderzoek naar verblijfplaatsen van beschermde diersoorten ontdekt dat er vleermuizen in het pand verbleven. Om deze dieren ook na de verbouwing een plek te bieden werden vleermuiskasten geplaatst. Dat gebeurde ongeveer twee jaar voordat de renovatie van start zou gaan. De oude verblijfplaatsen van de beschermde diersoorten in dit pand werden alvast afgesloten. Zodoende konden de dieren wennen aan hun nieuwe onderkomens. Pas nadat dit naar tevredenheid was gedaan mocht de renovatie worden uitgevoerd.

Steeds meer onderzoek naar verblijfplaatsen van beschermde diersoorten

BTL is de afgelopen jaren steeds vaker ingeschakeld voor onderzoek naar verblijfplaatsen van beschermde diersoorten. Dat komt doordat de wet enkele jaren is aangepast. Het is daardoor veel minder gemakkelijk geworden om de herinrichting van een gebied, een nieuwbouwproject of een renovatieproject uit te voeren. Onderzoek naar verblijfplaatsen van beschermde diersoorten moet bijna overal worden uitgevoerd. Als uit het onderzoek naar voren komt dat er verblijfplaatsen van beschermde diersoorten zijn, is het verplicht om deze diersoorten een alternatieve huisvesting aan te bieden. Dat moet uiteraard in de buurt van de oude huisvesting zijn.

Redactie

Reacties zijn gesloten.