Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Vier manieren om georganiseerd te werken vanuit huis

Vier manieren om georganiseerd te werken vanuit huis

Toen je besloot om thuis te werken stelde je je voor hoe productief je zou zijn. Je zou niet alleen een hoop opgeruimd kunnen krijgen, maar je zou ook kunnen multitasken tijdens een telefonische vergadering.

Maar nu je echt vanuit huis werkt, stapelt niet alleen de afwas zich op in de gootsteen, maar heb je ook al twee weken geen was gedaan. En de schone kleren? Vergeet het maar. Ze liggen op een steeds kleiner wordende stapel in de hoek van je slaapkamer.

Hoe zorg je er dus voor dat je jouw dag goed inricht?

1. Creƫer je eigen werkruimte. Als je nog geen kantoorruimte of een extra slaapkamer hebt die je kunt ombouwen tot kantoor, moet je goed kijken naar je woning. Kies een plek die niet precies in het midden van de drukte ligt, zoals het aanrecht, en waar je niet vecht met zwabbers, bezems of andere huishoudelijke artikelen. Kies een locatie die voor onbepaalde tijd van jou kan zijn, en maak daar je eigen ruimte van.

2. Stel je vaste werktijden in. Als je werkgever nog geen schema heeft opgesteld voor je, is het een goed idee om er een te bedenken. Regelmatige werktijden zorgt ervoor dat je jouw werk op tijd af kunt krijgen zonder je toegewezen uren te overschrijden. Het zorgt er ook voor dat je gefocust blijft doordat je een dagelijkse deadline hebt. Zonder schema werk je hier en daar  een beetje, wat zou kunnen leiden tot het uitrekken van een 8-urige dag tot een 10- of zelfs 12-urige werkdag. Om een duidelijk schema op papier te krijgen kun je het beste een kalender kopen.

3. Maak een lijst. Om georganiseerd te blijven, is een lijstje (of vier) essentieel. Wanneer je de lijst maakt, is uw keuze – u kunt aan het eind van de dag 15 minuten uitsnijden om te beoordelen wat er voor de volgende werkdag moet gebeuren, of u kunt alles de volgende ochtend opschrijven terwijl uw computer wordt geladen. Een lijst is uitermate nuttig omdat het een tastbare herinnering is aan wat u gedurende uw dag moet doen, voordat de dagelijkse afleiding u hindert.

Hoewel thuiswerken zoveel voordelen heeft, kan het een oceaan van afleiding zijn als je niet weet hoe je er goed doorheen moet. Blijf gefocust om een duidelijke, georganiseerde workflow te behouden en zie hoe uw productiviteit stijgt. Op de website van www.kalendergigant.nl vind je een uitgebreid aanbod van zakelijke kalenders die jou kunnen helpen.

Redactie

Geef een reactie