Welkom bij het Chilly-thema

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Voor wie zijn de kosten van een EHBO cursus?

Voor wie zijn de kosten van een EHBO cursus?

Je wilt als werknemer een EHBO cursus volgen, zodat je in het geval van een ongeval met letsel direct kunt ingrijpen om een collega te kunnen helpen. Maar net als voor bijna alles zitten er kosten EHBO cursus verbonden. Wie gaat deze betalen? Jij, je werkgever, de zorgverzekeraar, de zorgverzekeraar van je werkgever? Wat de kosten zijn en waar je deze vergoed kan laten worden kan G4S je antwoord op geven.

Soort EHBO cursus

De kosten van je EHBO cursus hangen streng af van welke cursus je neemt. Bij G4S heb je de keuze uit drie EHBO cursussen: een standaard cursus, de herhalingscursus en een zogeheten in-house EHBO cursus. Elk van deze cursussen heeft een andere prijs, omdat je bij alle drie een focus op andere zaken hebt. Waar je bij de basiscursus alles nog moet leren, hoef je bij de herhalingscursus alleen nog te kijken wat je nog weet.

Vergoeding EHBO cursus

In de meeste gevallen hoef je de kosten voor een EHBO cursus niet zelf (helemaal) te betalen. Je kunt namelijk een beroep doen op je zorgverzekeraar. Je zorgverzekeraar ziet het belang van een EHBO cursus vaak in, omdat je hierdoor minder snel beroep hoeft te doen op vergoeding van de zorgkosten. Daarnaast verleen je EHBO aan je naasten, waardoor ook je omgeving lagere zorgkosten heeft. Het is voor een zorgverzekeraar dus goedkoper om jouw EHBO cursus te vergoeden dan om steeds je zorgkosten te vergoeden. Je kunt daarom de factuur van G4S doorsturen naar je zorgverzekeraar. Het kan per verzekeraar verschillen of deze betaalt en of je alles vergoed krijgt. Kijk daarom eerst naar de polisvoorwaarden van jouw verzekering wat er vergoed kan worden.

Naast je zorgverzekeraar kunnen ook andere partijen baat hebben bij dat je een EHBO cursus volgt. Denk hier bijvoorbeeld aan de sportvereniging waar je elke zondag voetbalt. In de meeste gevallen is het volgen van een EHBO cursus voor jou als cursist kosteloos, maar informeer eerst wat hier de voorwaarden voor zijn.

Redactie

Reacties zijn gesloten.