Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Zzp factoring bespaart veel tijd

Zzp factoring bespaart veel tijd

Finqle

Sinds kort maak ik gebruik van zzp factoring. Als zzp-er houd ik me het liefst zo ver mogelijk van alle administratieve handelingen. Ik wil gewoon datgene doen waarvoor ik mijn bedrijf ben gestart. En hier haal ik ook mijn inkomsten uit. Dus mijn facturen moeten gewoon betaald worden. Mijn vaste lasten gaan immers ook gewoon door. Na elke opdracht had ik weer dezelfde ergernis en frustratie. Wachten op de betaling van mijn factuur. Herinneringen sturen, nabellen, allemaal om te krijgen waar je recht op hebt. Kost allemaal tijd en die tijd besteed ik veel liever aan opdrachten die geld opleveren.

Zzp factoring

Hoe werkt ZZP factoring?

Toen ik mijn frustratie deelde met een collega ondernemer, vertelde zij me dat zij daar nooit meer last van had. Zij maakte namelijk gebruik van zzp factoring. Daar had ik dus nog nooit van gehoord maar het is echt een heel mooi systeem en ideaal voor zpp-ers en kleinere bedrijven die geen aparte afdeling debiteurenbeheer hebben. Het werkt namelijk heel eenvoudig. Als je klaar bent met je opdracht en je wilt de factuur sturen dan meldt je deze eerst aan bij een factormaatschappij. Zij checken vervolgens de kredietwaardigheid van jouw klant.Bij akkoord kun je jouw factuur uploaden. De factormaatschappij betaalt jouw factuur binnen een werkdag. Je kunt je betaling dus al binnen 24 uur binnen hebben! Daarna is het voor jou klaar. De factormaatschappij neemt jouw factuur over en zal zorgen dat deze rechtstreeks aan de factormaatschappij wordt betaald. Jouw klant merkt daar verder niks van.

Factuur

Wat zijn de kosten?

De kosten voor zzp factoring worden betaald met een zogenaamde factorfee. Dit is een bepaald percentage van de waarde van de factuur. Dit bedrag wordt ingehouden bij je betaling. Sommige bedrijven hanteren ook opstartkosten of abonnementskosten. Kijk hier dus even goed naar zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Redactie

Reacties zijn gesloten.